Photobucket

4 Ocak 2013 Cuma

Lüzumsuz Coverlar Vol.1














Rock'n'Roll tarihi her zaman leziz coverlar sunmak zorunda değil arkadaşlar. Arada bir enteresan şekilde (ki genelde plak firmalarının dayatmasıyla yapılanlar) rezil coverlar ile karşılaşabiliyoruz, hem de çok güvendiğimiz gruplardan!




Şekil 1'de görülen Twisted Sister'in 4. albümü Come Out And Play'de yer alan bu cover lüzumsuz coverlara güzel bir örnektir. Şarkı 1960'lı yıllardan bir kız grubu olan The Shangri Las'a ait.



Twisted Sister bu şarkıyı albüme koyup da bir de video klip çektiğinde "Davayı Sattılar" şeklinde eleştirenler olmuş (yazarın notu: ne davaymış AMK!). Halbuki grup bu şarkıyı daha ilk albümleri çıkmadan yayınladıkları 4 şarkılık Ruff Cuts adlı EP'de yayınlamış. İsminden de anlaşılacağı üzere biraz "rough" kaydedilip mikslenmiş 4 şarkıdan oluşan bu EP'de yer alan şarkılardan 3'ü daha sonradan grubun ilk albümü Under The Blade için daha insani vasıflarla kaydedilmiş. Bir tek Leader Of The Pack'i yeniden kaydetmeleri için 4. albümü beklemişler. Bahsi geçen EP'de yer alan Shoot'em Down'ı dinleyerek ne demek istediğimi anlayabilirsiniz heralde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder