Photobucket

9 Nisan 2010 Cuma

İnsanda utanma olur - vol.4



Bir Amerikalı'nın bir Türk'e yaptığı eziyeti gördünüz değil mi sevgili stalkerlarım? Bu sefer de iki Amerikalı'nın (bir beyaz biri zencibeyaz) Amerika'da yaşayan göçmenlere ettiğini göreceğiz. Ancak burada şarkı apartma olayı yok, çok özel bir arpejin, melodinin hayvan gibi kullanılma, araklanma olayını göreceğiz. Tesadüftür diye düşünmek isteyenler olabilir ama ben pek sanmıyorum, zira ilk yayınlayacağım video MTV'de falan sıklıkla yayınlanan bir videoymuş.

Özel istek üzerine*!



Yukarıda izlediğniiz video canımız, kanımız kadar sevdiğimiz, uğruna sakatlanmayı göz önüne aldığımız SUICIDAL TENDENCIES'in 1988 yılında yayınladığı How Will I Laugh Tomorrow When I Can't Even Smile Today albümüyle aynı adın yarısını taşıyan şarkıdır. Evet, şarkının isminde bir Meat Loaf'luk var ama şarkı öyle değil tabi ki. Hatta, kanlı canlı hardcore punk grubu olan Suicidal Tendencies'in 3. albümünde yer alan bu şarkı fanlardan tepki görmüş ama sonradan grubun en önemli şarkılarından biri oldu. Zaten, göçmenler, melezler ve (o zamanlar) bir zenciden kurulu Suicidal Tendencies'in en önemli özelliği bu şarkıda ortaya çıkıyor. Hem duygulu olup hem de agresif, psikopat, ekşi sözlük yazarı olabiliyorlar. Bu dengeyi de pırıl pırıl koruyorlar maşallah.

Hala daha "Suicidal Tendencies nedir ki?" diye soran varsa aranızda şu iki seçenekten birini yapsın:

1. Hemen Suicidal Tendencies dinlesin.. Ligths, Camera, Revolution albümü ile başlayarak.

2. 10. kattan aşağı atlasın.

Şarkıyı dinlediniz. Baştaki arpejleri duydunuz, grubun solisti Mike Muir'in (SAV) vokal melodisini duydunuz. İyi belleyin, çünkü ilk bomba New Jersey dolaylarından geliyor:


VARAN 1!


Bon Jovi'nin yavşak gitaristi Richie Sambora "ulan jon albüm yayınlar da ben yayınlayamaz mıyım" diyerek Stranger In This Town diye bir albüm yayınlar 1991 yılında. Bu da o albümden çıkan ilk single olan Ballad Of Youth'tur. Sen git Suicidal'ın melodiyi arakla, üstüne de içerikli söz yazıyorum ayağına şarkıya Gençliğin Gözyaşı adını ver, arakladığın melodiyi de şarkının her yerine serpiştir.

Sonuç: Bon Jovi konserlerinde Jon Bonjovi'nin solo albümlerinden de şarkılar çalınırken, Richie Sambora albümleri konser verilen şehirlerin plak mağazalarında bulunmaz bile!


VARAN 2!


Şimdi ölünün arkasından konuşulmaz ama adamın da kırkı çıkalı çok oldu, o yüzden atık konuşabiliriz. Richie Sambora'nınki biraz daha insaflıydı ama Jako'nunki pek insaflı değildi. Gitar arpeji ve vokal melodisi birebir aynı! Sanırım "ulan ben Michael Jackson'ım, Türkiye'de Sezen Aksu diye biri var, araklasa da, yürütse de kimse ona bir şey diyemiyor. Bana da demezler anasını satayım" diyerek şarkıyı apartmış. Bir de gitarı Slash'e de çaldırarak ileride "arak lan bu" diyenlere "valla sleş getirdi melodiyi, ben bilemem suikaydıl tendınsiiz diye bir grup" diyerek işten yırtmaya da çalışmış olabilir.

Benim anlamadığım bir nokta da iki arakçı da 1991'de yayınladı şarkıları. Ortak mı çalıştınız olm?

















Bu da o güzel insan Mike Muir (SAV) ile 2007 yılından bir hatıra fotoğrafı. Biraz da havamız olsun yani!


Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder