Photobucket

26 Mart 2010 Cuma

Thomas Gabriel Fischer: Şeytanın Oğlu



















13 yaşındaydım, bırak heavy metali, thrash metali falan bile yalayıp yutmuşum, metallica'yı bile adamdan saymıyoruz, farklı bir albüm lazım diye gittik bunu dinledik:





















Kimse de çıkıp "yavrum, 13 yaşındasın, yaşına uygun bişeyler dinle" veya "dinle, dinleme demiyorum ama hobi olarak dinle" demedi. Başlıkta adı geçen abinin grubuydu CELTIC FROST. Sonradan öğrendik ki önceden de HELLHAMMER diye bir grubu varmış. Paso satanik matanik şeyler yapıyorlardı ama Into The Pandemonium albümü de çok fantastiktir ha, gothich, ebm, orkestral, brutal, melodik, ne ararsan var. Muazzam fantezi ürünü. Bugün çıksa bütün dergilerin yerden yere vuracağı bir albüm olmasına rağmen o zaman bir başyapıt olarak adlandırıldı. Neden bugün yerden yere vurulurdu, çünkü malesef bugünün metal camiası eskiye oranla daha muhafazakar, daha kapalı. Sadece Türkiye için demiyorum bunu.

Sonraki albümleri Kold Leyk rezaletini dinlemedim bile ama 1990'daki Vanity/Nemesis de iyi albümdü, hakkını yememek lazım. Dağıldılar ettiler, abimiz yanına Erol diye bi genci alıp Apollyon Sun diye grup kurdu falan. Sonra eski kanka Martin Ain ile Celtic Frost'u yeniden kurup Monotheist'i yayınladılar, konserler, turneler yaptılar yine bozuştular, dağıttılar ekibi. Abi de bunun üzerine yan projem dediği Tryptikon'u ön plana çekip albümü kaydetti. Şu ana kadar bir kaç şarkı dinledim, hiç de gecenin bi saatinde dinlenecek albüm değil! Harbi ürkütmüş yine Thomas abi!






















Hiç aklımda yoktu Celtic Frost veya Thomas Gabriel Fischer hakkında yazmak ama gecenin bir saati TRIPTYKON'un myspace sayfasına dalınca böyle oldu kusura kalmayın. Bu arada Thomas abinin ne kadar şeytan oğlu olduğunu da Mexican Radio adlı şarkı ile kanıtlamak isterim. Şöyle ki, WALL OF VOODOO isimli bir new wave ile kovboy müziğini karıştıran grubun şarkısını sen al, satanik hale sok, kimin aklına gelir ulan!


WALL OF VOODOO - Mexican Radio


CELTIC FROST - Mexican Radio



Bookmark and Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder