Photobucket

8 Mart 2010 Pazartesi

Steven Rothery: Sanırım bizden bir "best of" konseri beklediler





Geçtiğimiz Perşembe gecesi Jolly Joker Balans'ta MARILLION konseri düzenledik. Onlar da bence bir hayli underrated gruptur. Son yıllarda onlar da her şeyi kendin yap (frenklerin DIY - du it yorself dediği olay) modeli takılıyorlar. Dışarıdan menajerlik, tur acenteliği falan gibi şeyleri kabul etmiyorlar. Her şeyi kendi içlerinde çözüyorlar. Bunun tamamen grubun kendi inisiyatifi de olduğunu sanmıyorum, zira çalışılması biraz zor bir grup, ama yine de her şeyi kendi başlarına yapıyor olmalarını takdirle karşılıyorum. Bu tavrın bir benzerini Kasım ayında konserini düzenlediğimiz GOD IS AN ASTRONAUT'ta da görmüştük.

Neyse, lafı uzatmayayım, MARILLION bilindiği üzere iki döneme sahip:

- Fish (Dereck William Dick) Dönemi (1981 - 1988)
- Steve Hogarth Dönemi (1988'den bugüne)

Fish dönemi grubun en parlak yıllarıdır, bunu kimse inkar edemez, hem müzikal açıdan (White Russian, Assassing, Forgotten Sons gibi şarkılar) hem de liste başarısı açısından (Kayleigh, Lavender, Sugar Mice gibi şarkılar).

Ama şöyle de bir durum var ki yeni solist dediğimiz Steve Hogarth aslında grupta Fish'ten daha uzun süredir var! Grup da onun vokalistliğinde yolunu çizmiş. Fish döneminden şarkılar artık konserlerde neredeyse çalınmıyor. Ama konserde gördük ki, bunu anlamayan çok insan var. Durmadan Belfast Child isteyenler gibi. Ama grup buna alışmış durumda, hatta konserden sonraki gün grubun kurucusu ve gitaristi Steve Rothery ile takside bu konu üzerine konuştuk, kendisi "benim için bir sorun yok, onlar da haklılar ama sonuçta Steve Hogarth 22 yıldır bizle beraber, hala bazı alışamayanların olması ilginç" dedi. "Bir kaç yıl önce bir festivalde Fish geldi, birkaç şarkıyı birlikte söyledik, güzel bir anıydı ama bunu bir reunion'a dönüştürmeyi de hiç düşünmüyoruz." diye de ekledi.

Anlaşılan o köprünün altından çok sular akmış....

Bir de bu yazı için "bakalım youtube'da istanbul konserinden bir video var mı" diyerek arama yaptım, karşıma sadece bu video çıktı :)


Grubun 2 saatlik konser boyunca çaldığı tek Fish dönemi şarkısı!

Bu da benden olsun:


Forgotten Sons - En sevdiğim MARILLION şarkısı, taksi yolculuğumuz boyunca Steven Rothery'ye bu şarkının özellikle son 2 dakika 30 saniyesi için defalarca teşekkür ettim!

Biraz da havamız olsun :)







Bookmark and Share

1 yorum:

  1. normalde steve'in fish sarkıları söylemesi benim pek hosuma gitmiyor çünkü çok farklı tarzları var ve fish sarkılarını kendisinden duymaya alışmış oldugumdan olsa gerek steve'e yakıştıramıyorum nedense..ondan dolayı da konserlerde neden sürekli fish şarkısı isteniyor anlamıyorum. ama steve konserde "sugar mice"ı harika söyledi, bu da inkar edilemeyecek bir gercek

    YanıtlaSil